За големите инфраструктурни обекти, на АМ Хемус – първи, втори и

...
За големите инфраструктурни обекти, на АМ Хемус – първи, втори и
Коментари Харесай

Министър Шишков: За големите инфраструктурни обекти на Хемус ще бъде платено


За огромните инфраструктурни обекти, на Автомагистрала " Хемус " – първи, втори и трети лот, както и пътя Ботевград – Видин, ще бъде платено. Това разгласи служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. в предаването " Преди всички " по БНР.

За тях ще бъде разплатено всичко, което е осъществено, с приспадане на задатъците, които са получили. Това е глътка въздух за тях. Ще е избавление като периоди, с цел да могат да продължат да работят. Знаете, че не ми беше прелестно да открия, че автомагистралата " Хемус " беше зазимена, когато би трябвало да бъде строена, уточни Шишков. 

Служебният министър разясни, че в бюджета на АПИ има пари и може да се получи по този начин, че до края на годината те да не бъдат усвоени, тъй като има планувани пари за съществени поправки, а няма планове за такива.

Така че освен това преструктуриране на бюджета на АПИ, там където е извънредно значимо и належащо да им бъде платено, с цел да могат да продължат инфраструктурните обекти, ще бъде направено. Процедурите за зимното поддържане на пътищата са пуснати. Работим много положително, за да изгладим всички насъбрани проблеми, заяви Шишков.

Той счита, че ще има претенденти.

Относно напредъка по завършването на газовия интерконектор с Гърция министърът посочи, че " безапелационен график по дни не са оставили ".

Преди няколко седмици бяха позагубили темп, когато започнаха договарянията и диалозите с компанията. Сега лека-полека си връщат ритъма и се надявам да завършат обекта. Искам доникъде на септември всичко да е готово, с цел да може всички документи за приемателната комисия да са подготвени. С надзора се работи непрестанно, разяснява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР